Book

PÅ FLUGT - i en flygtnings fodspor fra Syrien til Danmark

Dato: Lørdag 8 jul 2017 - lørdag 9 dec 2017 Vis kort

Fra 8. juli til 10. december 2017
Museum Lolland-Falster viser udstillingen ”På Flugt”, der følger de syriske flygtninges flugt fra krigen, over Middelhavet, gennem flygtningelejre, op gennem Europa og til modtagelse, asyllejre og hjemsendelse eller udslusning i det danske samfund.

Vi har hørt og set meget om flygtninge i medierne – og ingen glemmer de dage i september 2015, hvor grupper af flygtninge bevægede sig fra Rødbyhavn ad motorvejen over Lolland mod Sverige.

Men hvordan er det at flygte? Hvordan klarer man sig som flygtning? Hvilke udfordringer møder man på sin rejse over Middelhavet og videre gennem Europa? Hvordan levede man i asylcentret i Rødbyhavn, og hvad fordriver man ventetiden med, indtil brevet om asyl eller afslag kommer?

Sammen med Nationalmuseet, der har indsamlet genstande fra sådanne rejser, forsøger vi at give et indblik i, hvad det vil sige at være flygtning. Du kan se en af de gummibåde, der bragte syriske flygtninge over Middelhavet, og du kan med VR (virtual reality briller) opleve en midlertidig flygtningelejr på nærmeste hold.

Der er dagligdags ting som wc-skilte, opladestationer til mobiltelefoner, barbergrej og børnetegninger – men også falske redningsveste og tåregaspatroner fra konfrontationer ved grænserne. Alle fortæller de en historie om flugtens dilemmaer og spørgsmål: Skal jeg flygte eller blive? Hvem kan jeg stole på? Hvor er min familie? Hvor skal jeg hen? Overlever jeg flugten?

Udstillingen handler om menneskers skæbner - og hvordan de, trods kaotiske tilstande, forsøger at finde orden i en stresset dagligdag præget af uvished, mange spørgsmål og angst – men den handler også om håbet, glæden og troen på en bedre fremtid.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.

For nærmere information kontakt Erik Kristiansen på 22 45 90 42
ek@museumlollandfalster.dk eller Marie Brinch på 52 51 30 72
mb@museumlollandfalster.dk.

Show more

Tidspunkt

Date Tidspunkt Sted    
25 Nov
Lørdag 25 nov 2017 10:00 - 16:00 Stiftsmuseet
27 Nov
Mandag 27 nov 2017 10:00 - 16:00 Stiftsmuseet
28 Nov
Tirsdag 28 nov 2017 10:00 - 16:00 Stiftsmuseet
29 Nov
Onsdag 29 nov 2017 10:00 - 16:00 Stiftsmuseet

Om denne aktivitet

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Radstedhus B&B Hotel

Afstand: 11,9 km
Radstedhus Bed & Breakfast Hotel er centralt beliggende for seværdigheder på Lolland, Falster & Møn, rummer 18 værelser naturligvis alle med eget bad og toilet, og gratis WiFi. Her er også 4/5 lokaler til fest eller møde/kursus for op til 40 personer.
Hotel

Hotel Søpark

Afstand: 356 meter
Lolland-Falsters største hotel med enestående udsigt over Naturpark Maribosøerne
Hotel

Bandholm Hotel

Afstand: 6,8 km
Bandholm Hotel ligger på Nordkysten af Lolland lige ved Knuthenborg Safaripark, kun 20 minutters kørsel fra Rødby Færge og Lalandia. Med stranden og havnen som naboer, er Hotellet et ideelt overnatningssted, med mulighed for afslapning, badning og sejlads.

Del denne side