Book

Kvinder, vin og herregårde - en eftermiddagssalon med samtale og vin

Område: Lolland
Andre arrangementer på dette sted: Reventlow-Museet Pederstrup
Kategori: Arrangement, Foredrag/Rundvisning , Herregårde og slotte , [...]
Dato: Søndag 22 sep 2019

Søndag den 22. september 2019 inviterer Reventlow-Museet Pederstrup til salon
Hvad var forventningen til fruerne på de danske herregårde i gamle dage – og hvad er den i dag? Er det anderledes at bo på en herregård end på så mange andre måder? Og hvordan lever man op til forventningen om, hvad det vil sige at være en del af det arbejdsfællesskab, som en herregård er – og var?

Hør Mette Rix Krabbe fra herregården Frederiksdal og museumsinspektør Louise Sebro i en samtale om kvindernes rolle på herregårdene før og nu.
“Tidligere tiders herregårdskvinder har i langt højere grad end vi normalt går og tænker, taget aktiv del i driften af både jord og ejendom. Det traditionelle billede af herregårdsfruen som en pyntegenstand er for ensidigt – de har været meget mere end bare det, både som fruen på herregården og også som enker eller ene-ejere”, fortæller Louise Sebro, museumsinspektør på Museum Lolland-Falster.
“Det er en anden måde at bo, leve og arbejde på,” supplerer Mette Rix fra Frederiksdal Gods, “idet man ikke blot er husejer i typisk forstand – men i stedet er en del af et samlet billede, hvor arbejdsliv og privatliv smelter sammen og trækker linjer og billedlige forestillinger fra tidligere tider”.
Vi skyder salonen i gang med en introduktion og smagning af nogle af Frederiksdals prisbelønnede kirsebærvine, hvortil Susanne Bruun, som tidligere har stået for caféen på Reventlow-Museet Pederstrup har kreeret en lille servering af smagsprøver, der matcher vinene. Undervejs vil man høre om vinene og om, hvordan traditionen for kirsebærvin har dybe rødder i den danske gastronomiske historie.
Entré til Reventlow-Museet Pederstrup er inkluderet i prisen.

Hvis du er medlem af CulturePoint får du 10% i rabat på billetprisen.
CulturePoint er et fællesskab for kulturoplevelser på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Her kan du få inspiration til et besøg hos de mange kultursteder i områderne, optjene kulturpoint mv. CulturePoint er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster, Museum Sydøstdanmark, Østsjællands Museum, VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster. Det er gratis at oprette en bruger på www.CulturePoint.dk.
For nærmere information om arrangementet, kontakt Museumsinspektør Louise Sebro på los@museumlollandfalster.dk eller 25 59 34 57

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
22 Sep
Søndag 22 sep 2019 15:00 - 17:00 Reventlow-Museet Pederstrup

Kontaktoplysninger

Kontaktperson navn
Louise Sebro
Kontaktperson email
los@museumlollandfalster.dk

Prisoplysninger

Prisoplysninger
DKK 350 pr. person 10% rabat via app'en Culturepoint  

Nærmeste indkvarteringer

Overnatning

Nakskov Fjord Camping hytter

Afstand: 13 km
Nakskov Fjord Camping ligger 3 km. fra Nakskov bymidte, hvor der er masse af muligheder for at tage ud og deltage i aktiviteter og opleve med hele familien og for alle aldre.
Camping

Nakskov Fjord Camping

Afstand: 13,2 km
Nakskov Fjord Camping ligger 3 km. fra Nakskov bymidte, hvor der er masser af muligheder for at tage ud og deltage i aktiviteter og opleve med hele familien og for alle aldre.
Camping

Kragenæs Marina Lystcamp

Afstand: 6,2 km
Camping og marina i 1. række til Smålandshavet ved skov og strand med udsigt til Smålandshavet og færgefarten til de små æbleøer Fejø, Femø og Vejrø.

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side