Book

Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab

Område: Lolland-Falster
Andre arrangementer på dette sted: Fuglsang Kunstmuseum
Kategori: Arrangement, Kunst og gallerier , Udstillinger
Dato: Fredag 20 sep 2019 - søndag 5 jan 2020

Køn og identitet vendes på hovedet hos Zahrtmann
Efterårsudstillingen på Fuglsang Kunstmuseum kaster et nyt blik på maleren Kristian Zahrtmann (1843-1917) og hans sprudlende virke som kunstner, underviser og selskabsmenneske. Zahrtmann er kendt for sine smukke skildringer af italiensk folkeliv og billeder af den forkætrede kongedatter Leonora Christina, men nu sætter Fuglsang nye, aktuelle vinkler på hans værker i lyset af alt det ’skæve’ (queer), anderledes og udfordrende, der også er på spil.

’Queer, kunst og lidenskab’ er derfor fuld af markante malerier med Zahrtmanns handlekraftige historiske kvinder, erotiske mandlige modeller, farverige selvportrætter og dristige iscenesættelser af hjemmet, der vender traditionelle opfattelser af bl.a. kønsroller og seksuel orientering på hovedet.

En queer kunstner fra fortiden
I et oprør mod det etablerede eksperimenterede Zahrtmann med en unik blanding af æstetik, provokation og humor, der også i dag rusker op i samfundets normer, den ’gode smag’, og i vores faste forestillinger om os selv og hinanden.

Gennem kunstværker, møbler, fotografier og genstande samlet fra landets museer og private hjem præsenterer udstillingen Kristian Zahrtmann som en banebrydende queer kunstner fra fortiden – med stor relevans for nutidens diskussioner om køn, identitet og seksualitet.

Den internationale forskning bag projektet er blevet gjort frit tilgængelig i en række artikler på www.perspective.smk.dk og en mindre, rigt illustreret formidlingspublikation er udgivet til salg i museernes butikker.
Undervisningsmaterialet til skoleklasser er udarbejdet i samarbejde med LGBT Danmark. Udstillingen er skabt i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling.

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
20 Sep
Fredag 20 sep 2019 11:00 - 17:00 Fuglsang Kunstmuseum
21 Sep
Lørdag 21 sep 2019 11:00 - 17:00 Fuglsang Kunstmuseum
22 Sep
Søndag 22 sep 2019 11:00 - 17:00 Fuglsang Kunstmuseum
24 Sep
Tirsdag 24 sep 2019 11:00 - 17:00 Fuglsang Kunstmuseum

Kontaktoplysninger

Kontaktperson navn
Lene Vesten
Kontaktperson email
lv@fuglsangkunstmuseum.dk
Hjemmeside
https://www.fuglsangkunstmuseum.dk/

Links

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Kr. 85,00 pr. person Rabat for grupper Under 26 år gratis

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side