Book

Formidlingshuset Marinestationen Gedser

Sydstenen og den gamle marinestation

På stranden ved Gedser Odde kan du se stort set alle typer af skandinaviske ledeblokke eller store sten, bragt hertil under istiden. Er du heldig, kan du finde fossiler og rav. På en tur rundt om Gedser Odde kommer du forbi Danmarks sydligste punkt. Punktet er markeret med Sydstenen. Den vejer fire tons, er af gnejs og ca. en milliard år gammel. Atriumgården, hvor stenen nu står, er opført i 2012.
På vej til Sydstenen kommer du forbi den nu nedlagte marinestation. I mere end 50 år husede bygningerne et af Danmarks vigtigste militære anlæg. Herfra kunne man overvåge trafikken i den østlige del af Østersøen. Bygningerne har siden 2013 fungeret som forsamlingshus og udstillingsbygning.

De store betonstykker på stranden ved den østlige side af odden er resterne af et tysk radaranlæg fra 2. Verdenskrig. Betonblokkene udgjorde fundamenterne til de antiluftskytskanoner, der skulle beskytte radarstationen. Når du ser på betonresterne, får du en idé om, hvor meget havet har ædt af kysten siden. Betonen har ikke flyttet sig. Men skrænten, hvor kanonerne stod, er væk

Kontaktoplysninger


Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side