Book

Er menneskerettighederne på retur?

Område: Marielyst
Andre arrangementer på dette sted: Højskolen Marielyst
Kategori: Arrangement, Foredrag/Rundvisning

Foredrag på Højskolen Marielyst af tidl. dansk ambassadør om, hvordan synet på menneskerettighederne har forandret sig

Claus von Barnekow er fhv. ambassadør ved Europarådet og fhv. seniorrådgiver i Europarådets Sekretariat. Gennem sine 35 års tjeneste i den danske udenrigstjeneste har han været tæt på de store forandringer, som Europa har undergået i hans tid og tæt fulgt, hvordan synet på menneskerettighederne har forandret sig.

Mandag 2. oktober kl. 19:30 holder han foredrag på Højskolen Marielyst og stiller spørgsmålet om menneskerettighederne er på retur. Ikke mindst de seneste år har vi set, hvordan danske politikere i stigende grad har kritiseret menneskerettighederne og især afgørelserne fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols. Danmark indtager formandsposten i Europarådet til november og på forhånd har statsminister Lars Løkke Rasmussen bebudet, at Danmark vil bruge posten til at sætte både domstolen og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention på dagordenen.

Men hvad betyder menneskerettighederne? Og hvilke konsekvenser vil det få for Europas befolkninger, hvis vi ikke længere lægger så stor vægt på menneskerettighederne, når man fx afgør om flygtninge har ret til familiesammenføring?

Det er nogle af de spørgsmål, som von Barnekow vil berøre i sit foredrag, hvor han også kommer rundt om Europarådet som Europas bedst bevarede institutionelle hemmelighed. For selv om Europarådet rummer 47 medlemsstater med mere end 800 millioner indbyggere, står rådet i skyggen af EU, men ikke desto mindre er en væsentligt del af de europæiske staters indre liv og indbyrdes relationer bygget på retlige normer, der er blevet udviklet af samarbejdet i Europarådet gennem snart syv årtier.

Det koster 50 kr. at høre foredraget med Claus von Barnekow. Billetter sælges ved døren fra kl. 19.

Kontaktoplysninger

Kontaktperson email
kontor@hsmarielyst.dk
Hjemmeside
http://hojskolenmarielyst.dk/

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Det koster 50 kr. at høre foredraget med Claus von Barnekow. Billetter sælges ved døren fra kl. 19.

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Ulslev StrandCamping

Afstand: 6,7 km
Pladsen ligger direkte ved en af Falsters skønneste, børnevenlige sandstrande. Det rene, indbydende vand og det fine sand lokker store og små til leg og samvær.
Camping

Falster Familiecamping

Afstand: 15,4 km
Pladsen er en lille familiedrevet campingplads i rolige, naturskønne omgivelser. Pladsen er delt op i store enhedspladser (90m2-150 m2) med godt læ. Der er også mulighed for at leje hytter i forskellige kategorier.
Camping

Nysted Strand Camping

Afstand: 15,6 km
Fred og ro - i balance med naturen. Nysted, der ligger smukt omgivet af en rolig natur, har en af de skønneste og mest børnevenlige strande i Danmark - blot 100 m. fra campingpladsen !Her er der camping i særklasse med hytter imellem slanke bøgetræer og pladser til telte og campingvogne i læ, sol eller skygge.

Spar & Del

Send
Din meddelelse er sendt!

Vælg forekomster

  • Ma 2 okt 2017 19:30 - 21:00 @ Højskolen Marielyst
OK

Kort


Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side