Book

Projekt Stedet fortæller danmarkshistorie - del II

Område: Nykøbing F.
Andre arrangementer på dette sted: Nykøbing F. Slotsruin
Kategori: Historie

Lørdag d. 23. september 2017 lancerer Museum Lolland-Falster de sidste seks lyddramaer i det store projekt Stedet fortæller danmarkshistorie

Museum Lolland-Falster har henover 2017 fokuseret ekstra meget på danmarkshistorien, især med projektet "Stedet fortæller danmarkshistorie". Dette er gjort i forlængelse det landsdækkende projekt "Historier om Danmark" og Danmarks Radios nye store tv-produktion ”Historien om Danmark”.
"Stedet fortæller danmarkshistorie" består af 12 enkeltstående og stedsbestemte lyddramaer, tilknyttet store og små begivenheder på Lolland-Falster. Lyddramaerne dykker ned i historien og giver indblik i, hvordan en given begivenhed på en given lokalitet kan have foregået.
Første del af lyddramaerne blev lanceret i det tidlige forår i forbindelse med, at DR1 viste de første seks afsnit i tv-produktionen "Historien om Danmark", og nu skal vi snart bænkes rundt om sofabordene igen. Lørdag d. 23. begynder tv-udsendelserne nemlig igen, og derfor er det naturligvis også tid til at lancere andel halvdel af museets projekt "Stedet fortæller danmarkshistorie".
"Vi glæder os til endnu engang at invitere alle ud i naturen og høre de spændende lyddramaer. I anden del bevæger vi os hurtigere frem i historien, da vi her kun har ca. 500 år, vi skal rundt om, hvorimod forårets lyddramaer strakte sig over flere tusinde år. Men det gør ikke historierne mindre interessante," fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.
Det er meningen, at lyddramaerne skal høres på stedet, lige der hvor historien fandt sted. Fra lanceringen d. 23/9, og hver gang DR sender et nyt afsnit, offentliggøres et nyt lyddrama. Lyddramaerne kan høres på stederne via en smartphone, men som noget nyt bliver de også tilgængelige hjemme fra sofaen – hvis man er mere til det. Se hvordan du gør på www.stedetfortæller.dk.
De 12 lyddramaer er kommet i stand gennem et samarbejde med 12 brugergrupper, forfatter Ole Clifford, komponist Pernille Sejlund, Ensemble Storstrøm og dramatiker Christian Steffensen. Museet har udvalgt stederne, men for at levendegøre fortællingerne har brugergrupperne været vigtige medspillere i udformningen. Gennem besøg på de 12 steder har museets fagpersonale og brugergrupperne diskuteret stedets historie, sat den i et moderne perspektiv og fundet nye og anderledes vinkler på den.
I efteråret 2017 præsenterer museet de sidste seks fortællinger. De er knyttet til følgende lokaliteter:

Lørdag 23. september, kl. 15: Nykøbing F. Slotsruin med renæssance og reformation som tema
Lørdag 30. september, kl. 15: Reventlow-Museet Pederstrup med enevælde og oplysningstid som tema
Lørdag 7. oktober, kl.15: Frilandsmuseet i Maribo med guldalder og grundlov som tema
Søndag 8. oktober, kl. 15: Holeby Sukkerfabrik med industri og andelsbevægelse som tema
Lørdag 14. oktober, kl. 15: Havnen i Nakskov med mellemkrigstiden som tema
Lørdag 21. oktober kl. 15: Gedser Marinestation med efterkrigstid og samtid som tema
Se www.stedetfortæller.dk for nærmere information om de enkelte lanceringer, faglig viden om lokaliteterne og de præcise adresser for, hvor arrangementet foregår.
Projektet et udarbejdet med støtte fra Nordea Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

Kontaktoplysninger

Telefon nummer
0045 54 84 44 00
Kontaktperson email
post@museumlollandfalster.dk
Hjemmeside
http://www.museumlollandfalster.dk

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Gratis

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Radstedhus B&B Hotel

Afstand: 11,7 km
Radstedhus Bed & Breakfast Hotel er centralt beliggende for seværdigheder på Lolland, Falster & Møn, rummer 18 værelser naturligvis alle med eget bad og toilet, og gratis WiFi. Her er også 4/5 lokaler til fest eller møde/kursus for op til 40 personer.
Camping

Falster Familiecamping

Afstand: 14,2 km
Pladsen er en lille familiedrevet campingplads i rolige, naturskønne omgivelser. Pladsen er delt op i store enhedspladser (90m2-150 m2) med godt læ. Der er også mulighed for at leje hytter i forskellige kategorier.
Camping

Ulslev StrandCamping

Afstand: 10,9 km
Pladsen ligger direkte ved en af Falsters skønneste, børnevenlige sandstrande. Det rene, indbydende vand og det fine sand lokker store og små til leg og samvær.

Spar & Del

Send
Din meddelelse er sendt!

Vælg forekomster

  • Lø 23 sep 2017 15:00 - 16:00 @ Nykøbing F. Slotsruin
OK

Kort


Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side