Book

Gratis byvandring i Nakskov med start ved Nakskov Turistbureau

Område: Nakskov
Andre arrangementer på dette sted: Nakskov Axeltorv
Kategori: Byopplevelser, For børn , Foredrag/Rundvisning , [...]
Dato: Mandag 13 aug 2018

Nakskov er en af vores gamle og meget spændende lollandske købstæder, fyldt med historier. Turen går rundt i byens små og snørklede gader og der fortælles om, hvad der er sket i området gennem mange århundreder.

Nakskov er en af Lolland-Falsters syv købstæder, der alle opstod i løbet af middelalderen. Formodentlig startede byen som et lille fiskerleje i begyndelsen af 1200-tallet, og kendes som købstad allerede fra midten af århundredet, hvor den er nævnt i Kong Valdemars Jordebogs ”købstadsliste”. Byens ældst bevarede købstadsprivilegier er fra 1274.

Middelalderens købstad havde monopol på handel og håndværk. Det var således forbudt at sælge sine varer uden for byens grænser, og det var kongen, der bestemte, hvornår en by fik status som en købstad – gennem de såkaldte 'købstadsprivilegier'. Ordet 'købing', der ofte knyttes til middelalderens købstæder – som fx Sakskøbing og Nykøbing, betyder et sted, hvor man frit kan købe og sælge under beskyttelse af den særlige markedsfred, som kongen sikrede gennem 'købstadsprivilegierne'.

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
13 Aug
Mandag 13 aug 2018 18:00 - 19:30 Nakskov Axeltorv

Kontaktoplysninger

Kontaktperson email
visitnakskov@infololland.dk

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Gratis

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Hummingen Camping

Afstand: 14,3 km
Hummingen Camping ligger på det sydlige Lolland ca. 800 meter fra en af de bedste strande på Lolland.
Camping

Nakskov Fjord Camping

Afstand: 2,9 km
Nakskov Fjord Camping ligger 3 km. fra Nakskov bymidte, hvor der er masser af muligheder for at tage ud og deltage i aktiviteter og opleve med hele familien og for alle aldre.
Overnatning

Nakskov Fjord Camping hytter

Afstand: 2,7 km
Nakskov Fjord Camping ligger 3 km. fra Nakskov bymidte, hvor der er masse af muligheder for at tage ud og deltage i aktiviteter og opleve med hele familien og for alle aldre.

Spar & Del

Send
Din meddelelse er sendt!

Vælg forekomster

  • Ma 13 aug 2018 18:00 - 19:30 @ Nakskov Axeltorv
OK

Kort


Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side