Book

Kontakt til det hinsides - Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum

Område: Nykøbing F.
Andre arrangementer på dette sted: Falsters Minder
Kategori: Arrangement, Byopplevelser, For børn , [...]
Dato: Torsdag 28 mar 2019

Tema: Spådomme, tarotkort og fremtidssyner.
Mange mente, og mener stadig, at de kan spå om fremtiden. Aftenens temakvarter vil handle om spåmænd, tarotkort og fremtiden...

Her fortæller aftens guide om, hvordan mange i midten af 1800-tallet og de efterfølgende 100 år dyrkede spiritisme i stor stil.

“En opgørelse fra perioden omkring år 1900 viser, at der på verdensplan var omkring 8 millioner, der erklærede sig som spiritister,” fortæller aftenens guide, Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter, “Grunden til, at så mange dyrkede denne trosretning, var blandt andet periodens mange store krige, hvor de efterladte havde brændende ønsker om af få en sidste hilsen fra et tabt familiemedlem”.

Der var mange metoder spiritisterne brugte for at få kontakt til afdøde venner og familie. Man holdt blandt andet seancer, hvor mindre grupper mødtes hos et medium, der kunne kanalisere beskeder fra de døde til de levende. “Det var dog ikke uden kontroverser, for ofte var disse medier meget letpåklædte, yndige, unge kvinder og publikum ældre mænd, der fik lov at røre ved kvinderne i den tro, at det var en ånd”, afslutter Leif Plith Lauritsen med et lille smil på læben.

Denne aften bliver der også rig mulighed for at komme helt tæt på de mange sjove, skræmmende, mystiske og fascinerende væsner og genstande, som Cornelius har samlet gennem sine mange rejser i store dele af verden og udstillet i sin lejlighed.

Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20.00, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen. Museet lukker igen kl. 21.30. Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 5485 1303 (i Turistinformationens normal åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
28 Mar
Torsdag 28 mar 2019 20:00 - 21:00 Falsters Minder

Kontaktoplysninger

Telefon nummer (booking)
+45 5485 1303
Hjemmeside
http://aabne-samlinger.dk/falsters-minder/falsters-minder/

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Entré: voksne: 75 kr., børn u/18 25kr.

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Falster Familiecamping

Afstand: 14,4 km
Pladsen er en lille familiedrevet campingplads i rolige, naturskønne omgivelser. Pladsen er delt op i store enhedspladser (90m2-150 m2) med godt læ. Der er også mulighed for at leje hytter i forskellige kategorier.
Camping

Nysted Strand Camping

Afstand: 15,4 km
Fred og ro - i balance med naturen. Nysted, der ligger smukt omgivet af en rolig natur, har en af de skønneste og mest børnevenlige strande i Danmark - blot 100 m. fra campingpladsen !Her er der camping i særklasse med hytter imellem slanke bøgetræer og pladser til telte og campingvogne i læ, sol eller skygge.
Hotel

Radstedhus B&B Hotel

Afstand: 11,8 km
Radstedhus Bed & Breakfast Hotel er centralt beliggende for seværdigheder på Lolland, Falster & Møn, rummer 18 værelser naturligvis alle med eget bad og toilet, og gratis WiFi. Her er også 4/5 lokaler til fest eller møde/kursus for op til 40 personer.

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side