Book

Byvandring i Nakskov

Område: Nakskov
Andre arrangementer på dette sted: Toldboden Nakskov
Kategori: Arrangement, Byopplevelser, Foredrag/Rundvisning , [...]
Dato: Lørdag 30 mar 2019

Middelalderarkæolog ved Museum Lolland-Falster holder d. 30. marts 2019 byvandring i Nakskov. Her fortæller han om byens historie og viser rundt i den gamle middelalderby, hvor han dykker ned i de arkæologiske udgravninger, der de seneste år har gjort museet klogere på den gamle købstad.

Byvandringen varer cirka en time, og turen vil være på 2-3 km. Da Leif Plith Lauritsen tidligere har været med på de arkæologiske undersøgelser i og omkring Nakskov, er der rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs til den gamle købstad.

Nakskov er en af Lolland-Falsters syv middelalderlige købstæder. Man formoder, at byen startede byen som et lille fiskerleje i begyndelsen af 1200-tallet, og kendes som købstad allerede fra midten af århundredet. Her er den er nævnt i Kong Valdemars Jordebogs ”købstadsliste”. Byens ældst bevarede købstadsprivilegier er fra 1274.

I middelalderen havde købstæderne monopol på handel og håndværk og der var derfor forbudt at sælge sine varer uden for byens grænser. Det var kongen, der besluttede, hvornår en by fik status som en købstad – gennem de såkaldte 'købstadsprivilegier'. Ordet 'købing', der ofte forbindes med middelalderens købstæder – som fx Sakskøbing og Nykøbing, betyder et sted, hvor man frit kan købe og sælge under beskyttelse af den særlige markedsfred, som kongen sikrede gennem 'købstadsprivilegierne'.

Deltagelse i byvandringen kræver tilmelding. Navn, telefonnummer og e-mailadresse oplyses ved tilmelding for det tilfælde, at turen aflyses. Der kan max deltage 35 personer på byvandringen. Arrangementet aflyses ved 10 personer eller under. Aflysningen sker via den mail som billetten bestilles i.

Tilmelding senest d. 25. marts 2019.

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
30 Mar
Lørdag 30 mar 2019 14:00 - 15:00 Toldboden Nakskov

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis Billetter kan købes gennem billetto eller ved at kontakte turistinformationen i Maribo eller Nakskov.

Nærmeste indkvarteringer

Camping

Nakskov Fjord Camping

Afstand: 2,6 km
Nakskov Fjord Camping ligger 3 km. fra Nakskov bymidte, hvor der er masser af muligheder for at tage ud og deltage i aktiviteter og opleve med hele familien og for alle aldre.
Camping

Kragenæs Marina Lystcamp

Afstand: 17,2 km
Camping og marina i 1. række til Smålandshavet ved skov og strand med udsigt til Smålandshavet og færgefarten til de små æbleøer Fejø, Femø og Vejrø.
Overnatning

Nakskov Fjord Camping hytter

Afstand: 2,3 km
Nakskov Fjord Camping ligger 3 km. fra Nakskov bymidte, hvor der er masse af muligheder for at tage ud og deltage i aktiviteter og opleve med hele familien og for alle aldre.

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side