Book

Mølledagen på Frilandsmuseet

Område: Maribo
Andre arrangementer på dette sted: Frilandsmuseet Maribo
Kategori: Arrangement, Festival og events , For børn , [...]
Dato: Søndag 16 jun 2019

Tredje søndag i juni bliver Dansk Mølledag fejret over hele landet og ikke mindst på Frilandsmuseet i Maribo. Her slår vi dørene op og inviterer indenfor til en dag, hvor museets mere end 400-årige stubmølle er omdrejningspunktet. På dagen er der adgang til møllen, og kommer vinden fra den rigtige retning, vil møllen køre.

Der er ikke adgang til møllen på normale dage, men denne dag er der mulighed for at komme helt tæt på den fantastiske maskine, der blot med vindens kraft forvandlede korn til mel.

Frilandsmuseets stubmølle kommer oprindeligt fra øen Fejø, der ligger ud for Lollands nordlige kyst. Oprindelig havde øen to vindmøller, en i Østerby og en i Vesterby, men i 1924 blev Vesterbys mølle købt og flyttet til Frilandsmuseet i Maribo. Her blev den sat op på pladsen foran Skovridergården. Her stod den frem til 2009, hvor Museum Lolland-Falster fik mulighed for at sætte den gamle stubmølle i stand med støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. I forbindelse med restaureringsarbejdet blev der foretaget en dendrokronologisk undersøgelse (træringsdatering) af møllens stub. Dateringen viste, at stubben stammer fra 1594, hvilket gør den til den ene af Danmarks to ældste møller.

I landbosamfundet brugte man også møllerne i forbindelse med dødsfald og begravelser i landsbyen. Her blev møllevingerne sat i korsformation, så alle kunne se det. Dette skete også i forbindelse med begravelsen af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, der var protektor for Dansk Mølleforening. Dette kan ses på et af billederne.

Foto: Ingrid Riis & Museum Lolland-Falster

"Denne dag tilbyder vi en særlig rabat for CulturePoint medlemmer, som ved fremvisning af gyldig CulturePoint voucher kan få 50% rabat på entréen" *
*CulturePoint medlemsskab og vouchers er personlige, og kan ikke overføres eller deles.
Se mere på www.culturepoint.dk

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
16 Jun
Søndag 16 jun 2019 11:00 - 15:00 Frilandsmuseet Maribo

Kontaktoplysninger

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Voksne 90 kr. Børn 0-3 år gratis, 4 år til og med 17 år 25 kr. Mølledagen afholdes sammen med Damptræffet. Billetten giver adgang til begge arrangementer.

Nærmeste indkvarteringer

Hotel

Radstedhus B&B Hotel

Afstand: 12,6 km
Radstedhus Bed & Breakfast Hotel er centralt beliggende for seværdigheder på Lolland, Falster & Møn, rummer 18 værelser naturligvis alle med eget bad og toilet, og gratis WiFi. Her er også 4/5 lokaler til fest eller møde/kursus for op til 40 personer.
Hotel

Bandholm Hotel

Afstand: 7,4 km
Bandholm Hotel ligger på Nordkysten af Lolland lige ved Knuthenborg Safaripark, kun 20 minutters kørsel fra Rødby Færge og Lalandia. Med stranden og havnen som naboer, er Hotellet et ideelt overnatningssted, med mulighed for afslapning, badning og sejlads.
Hotel

Lungholm Slot

Afstand: 11,2 km
Lungholm Slot er et luksuriøst ferieslot med samlede oplevelses-og feriemuligheder for alle. Det er en særlig og meget gammel bolig, som kan dateres til 1639. Hovedbygningen er holdt i original stil og en hyggelig atmosfære.

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side