Book

Halskov Vænge, Gåtur med Kulturhistorisk indsigt

Område: Lolland-Falster
Andre arrangementer på dette sted:
Kategori: Arrangement, Foredrag/Rundvisning , Historie, [...]
Dato: Søndag 14 apr 2019

Museum Lolland-Falster og Kulturland indbyder til en frisk gåtur, hvor I ikke blot vil få rørt bentøjet men også hjernemusklerne, når de spændende historier om landskabet og oldtidsminderne bliver udfoldet, mens I bevæger Jer igennem de naturskønne områder på Lolland og Falster.

Museumsinspektør og arkæolog Marie Brinch fra Museum Lolland-Falster tager Jer med på en spændende tur rundt i Halskov Vænge - én af landets bedst bevarede fortidsmindeskove. Undervejs vil I komme forbi og høre om nogle af de mange fortidsminder som skoven gemmer på. Oplev den specielle stemning, når vi går mellem oldtidsgravene og hør fortællingerne om stenalderens gådefulde døderitualer, deres fantastiske ingeniørbedrifter og kulturlandskabet. Den store mængde gravhøje - i alt er der registreret 6 stendysser og 72 gravhøje - vidner om et attraktivt sted for bosætning i oldtiden. Det vidner også om at gravhøjene var en demonstration af magt og velstand. Kun de rigeste og mest magtfulde havde råd til sådan en grav, og den skulle naturligvis kunne ses langvejsfra.

KULTURLAND er et samarbejde mellem Østsjællands Museum, Museum Sydøstdanmark og Museum Lolland-Falster,om at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere og alle andre, der har lyst til at være med. Vil du vide mere om kulturprojektet KULTURLAND, kan du besøge vores hjemmeside www.kulturland.nu eller kontakte: Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og playmaker på kulturprojekt KULTURLAND. Tlf: 52 51 31 88. Email: kulturland@museumlollandfalster.dk

Mødested: P-pladsen ved Halskov Vænge

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
14 Apr
Søndag 14 apr 2019 11:00 - 13:00  

Kontaktoplysninger

Prisoplysninger

Prisoplysninger
60 kr. og børn under 18 og er gratis

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side