Book

Kulturhistorisk gåtur på Grimstrup Voldsted

Område: Lolland-Falster
Andre arrangementer på dette sted:
Kategori: Arrangement, Foredrag/Rundvisning , Historie, [...]
Dato: Tirsdag 7 maj 2019

Museum Lolland-Falster og Kulturland indbyder til en frisk gåtur, hvor I ikke blot vil få rørt bentøjet men også hjernemusklerne, når de spændende historier om landskabet og oldtidsminderne bliver udfoldet, mens I bevæger Jer igennem den naturskønne skov.

Afdelingsleder og arkæolog Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster tager Jer med på en guidet tur igennem Lysemose Skov ved Nørresø. Lysemose Skov rummer ikke mindre en 4 voldsteder. For få år siden var der kun registreret 3, som man tolkede at være fra hver sin periode i middelalderen. Nye undersøgelser har dog afsløret en helt anden historie. Kom med rundt i et helt enestående kulturhistorisklandskab, ikke kun i Danmark men troligt også på Nordeuropæisk plan og oplev sammen med Leif, hvor meget kulturhistorie der kan gemme sig i vores skove. Grimstrup Slot, som nævnes første gang i 1359, er på mange måder et af de mest spændende voldsteder i Danmark. Turen rundt er på ca. 2 km og vil, alt efter hvilke emner der måtte komme op under gåturen, tage ca. 60-75 min. Husk terrængående fodtøj og myggespray.

KULTURLAND er et samarbejde mellem Østsjællands Museum, Museum Sydøstdanmark og Museum Lolland-Falster,om at skabe flere og bedre kulturtilbud til sårbare medborgere og alle andre, der har lyst til at være med. Vil du vide mere om kulturprojektet KULTURLAND, kan du besøge vores hjemmeside www.kulturland.nu eller kontakte: Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og playmaker på kulturprojekt KULTURLAND. Tlf: 52 51 31 88. Email: kulturland@museumlollandfalster.dk

Mødested: P-pladsen ved Café Lysemose

Dato/tidspunkt

Dato Tidspunkt Arena/sted
7 Maj
Tirsdag 7 maj 2019 17:00 - 18:15  

Kontaktoplysninger

Prisoplysninger

Prisoplysninger
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år gratis

Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side