Book

Mærk historiens vingesus på 4-dages herregårdsrundrejse

Fra 5.500 DKK

Pris per person ved 2 personer i et dobbeltværelse

Som noget helt nyt, slår 3 lollandske herregårde og et museum dørene op for en helt unik oplevelse, med dig som gæst! Oplev aristokratiets storhedstid i begyndelsen af 1900-tallet på det intime Vindeholme lystslot. Smag på dråberne fra herskabets vinkælder og få et kig ind i baronens barskab på Lungholm Slot. Fordyb dig i det unikke herregårdslandskab, når du bevæger dig gennem C.D.F. Reventlows stuer på Pederstrup herregård.

Forkæl sanserne med musik og kunst på Fuglsang herregård, som gennem de sidste 100 år har været refugie for det danske kunst- og kulturliv. Kom ind bag kulissen på Vindeholme, Pederstrup, Lungholm og Fuglsang, som sammen giver et enestående indblik i den skjulte herregårdshistorie.
Lolland, med dens fede muld, er det sted i Danmark, hvor herregårdene ligger tættest, og vidner om en sprudlende storhedstid, hvor de store godser danner rammerne for den ypperste gæstfrihed og selskabelighed. En opblomstringstid der ikke blot kastede glans over danmarkshistorien, også internationalt, men som manifesterede sig i nybyggede hovedbygninger med sublime arkitektoniske detaljer og haveanlæg.
Gennem 4 kultur-spækkede dage kan du leve, bo og indånde den helt specielle atmosfære, den smukke natur og de unikke herskabelige rammer krydret med masser af kulturhistorie, god mad, godt selskab og hyggeligt samvær. Kort sagt bliver det en tur, hvor du får mulighed for at mærke historiens vingesus med alle sanserne, mens du i egen bil kører rundt og besøger de fantastiske slotte og herregårde.

Turen starter torsdag eftermiddag på Vindeholme Lystslot, hvor bliver du budt velkommen af Fruen af slottet med et glas bobler og en personlig introduktion til Vindeholmes fascinerende historie, hvorefter middagen og aftenen nydes i spisesalonen og de elegante sale. Fredag formiddag starter vi dagen med en gåtur i skovene om slottet og lytter til fuglenes mange og varierende lyde. Måske hører du spætten eller ser skovsneppen lette fra sit skjul?
Herefter går turen til Reventlow Museet Pederstrup, hvor vi mødes til en let frokost i museets rolige og naturskønne omgivelser. Efter frokosten vil I blive ledt gennem den fascinerende og rige historie om statsminister Christian Ditlev Frederik Greve Reventlow, og hans fremsynede landbrugs- og skolereformer, som var med til at forme det Danmark vi kender i dag. På Lungholm Slot står slotforvalteren klar til at tage imod dig fredag eftermiddag. Her får du mulighed for at høre om og smage på 4 lokale, lollandske vine, som i de senere år har vundet stor anerkendelse på de internationale vin- og fødevaremesser. Efter middagen vil der være
mulighed for at slappe af i de stemningsfyldte stuer, nyde et slag pool i herreværelset eller tage i kig i baronens barskab.
Om lørdagen er der sat tid af til at du/I kan nyde dagen på egen hånd. Det lollandske landskab byder på rige muligheder for adspredelse, hvad enten man er til en gåtur i Naturpark Maribo, en guidet tur og ølsmagning på Krenkerup Gods, frokost på Oreby Kro eller shopping i Nykøbing F. centrum. Efter en hyggelig dag mødes vi på Fuglsang Herregård, som slår dørene op og byder på kaffe/the og kage. Herefter vil der være tid til at klæde om til festmiddagen, hvor vi skruer tiden tilbage til anno 1910 og hvor Fuglsangs storslåede musiksal danner rammerne for middagen som serveres af autentisk serveringspersonale, akkompagneret af 1900-tals musik
spillet af aftenens pianist på flygel.

Dagsprogram
Torsdag: Kl. 17.00 Ankomst og indcheckning på Vindeholme Lystslot
Kl. 17:30 Bobler og introduktion til Vindeholme i havestuen
Kl. 18.30 Vi klæder om til middagen
Kl. 19.00 middag, 2 retter (mulighed for at tilkøbe vinmenu)
Efter middagen vil der blive serveret kaffe (og kage?) i stuerne Snak, oplæsning, Takt og tone.

Fredag: Kl. 8.30-9.30 Morgenmad
Kl. 10 Udcheckning
Kl. 10-11.00 Guidet tur med fuglefløjt
Herefter afgang i egen bil mod Reventlow-Museet Pederstrup
Kl. 12:00 Ankomst til Reventlow-Museet Pederstrup med lidt tid til at nyde parken
Kl. 12.30-13.30 Let frokost i Caféen, hertil én øl/vand
Kl. 13.30-14.45 Guidet rundvisning ved Museumsinspektør Jesper Munk Andersen. Der vil være lidt tid til at se på museet på egen hånd tillige. Herefter afgang i egen bil mod Lungholm Slot
Kl. 16-16.30 Ankomst og indcheckning på Lungholm Slot
Kl. 17.00 Vinsmagning
Kl. 18.30 Vi klæder om til middagen
Kl. 19.00 middag, 2 retter (mulighed for at tilkøbe vinmenu)
Efter middagen vil der blive fortalt herregårdsfortællinger mens kaffen nydes i de smukke gamle møbler.
Der vil være mulighed for at spille pool i herreværelset eller få et indblik i baronens barskab.

Lørdag: Kl. 9.00-10.00 Morgenmad
Kl. 10-10.30 Udcheckning
Kl. 10.30-16.00 Her får du/I muligheden for at køre rundt og opleve det lollandske natur- og kulturlandskab på egen hånd.
Vi anbefaler:
• Nyd en dejlig frokost på Oreby Kro
• Få en guidet tur og øl-smagning på Krenkerup Gods og
Bryggeri, foruden en lille frokostanretning i Brasseriet (Separat tilmelding og betaling er nødvendig, gøres ved
bestilling af herregårdsturen)
• Besøg Nykøbing Falster og oplev det aktive torve- og butiksliv
• Gå en tur i Naturpark Maribo
• Besøg Fuglsang Kunstmuseum
Kl. 16.00 Ankomst og indcheckning på Fuglsang Herregård
Kl. 16.30-? Eftermiddags the/kaffe og kage
Efter kaffen er der tid til at nyde omgivelserne, slappe af på værelset og klæde om til festmiddagen
Kl. 18.30 3-retters festmiddag (mulighed for at tilkøbe vinmenu) med autentisk serveringspersonale, live-musik og historiske indslag. Efter middagen nydes kaffe med sødt (og avec?) i de tilstødende stuer.

Søndag: Kl. 9-10.00 Morgenmad
Kl. 11.00 Udcheckning og tak for denne gang.

Pris: 5.500 DKK/person.

Betingelser:
Datoer hvor dette ophold tilbydes er:
27. – 30 september 2018
25. – 28. oktober 2018

* Opholdets pris er ved 2 personer i et dobbeltværelse
* Opholdet ikke købes med enkeltværelse
* Ev. aflysning grundet for få bookinger vil blive oplyst kunden 14 dage inden afholdelses dato.

Køretid i bil mellem de fire herregårde er ca. 30 minutter. Tag turen til Lolland via færgen fra Spodsbjerg til Tårs, eller kør ad motorvej E47 der fører dig næsten helt till turens start på Vindeholme Slot. Køretiden er ca. 2 timer fra Storebæltsbroen eller fra Københavns Lufthavn.


Kundeservice

Ring til os: +45 699 11 651

Skriv til os: booking@nordictravel.dk

Sikker betaling online

Ingen bookingafgift


Nordic Travel

...er Visit Lolland Falster officielle samarbejdspartner og er ansvarlig for Visit Lolland Falster. Alle køb foretaget på Visit Lolland falster sker med afregning til Nordic Travel som er teknisk rejsearrangør. Nordic Travel er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 1936.

Del denne side